EK 2016: Een speelschema om van te smullen

Vanaf 10 juni staat de voetbalwereld een maand lang in het teken van het EK 2016. Gedurende dit enorme sportevenement zullen 24 gekwalificeerde landen een gooi doen naar de prestigieuze Europese titel. Miljoenen kijkers zullen dagelijks aan de buis gekluisterd zijn om de verrichten van hun land en veel van de beste voetballers ter wereld aan het werk te zien. Het toernooi vindt voor de derde keer in de rijke geschiedenis van het voetbal plaats in Frankrijk. Een land dat voetbalgeschiedenis ademt en beschikt over de mooiste en meest sfeervolle voetbalstadions van Europa. Een toernooi waar reikhalzend naar uit wordt gekeken en waarbij het speelschema EK voetbal 2016 veelbelovend is.

De poulefase vol interessante wedstrijden

De openingswedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië op 10 juni aanstaande is het startschot van de poulewedstrijden. In 6 poules van 4 landen wordt er gestreden om de bovenste 2 plaatsen die recht geven op een plek in de achtste finales. Tot 22 juni worden er dagelijks 4 wedstrijden gespeeld om de verhouding in beeld te krijgen. Vaak levert dit grote verrassingen op en in nagenoeg elk toernooi sneuvelt hier wel één van de favorieten of outsiders voor de titel. Sommige affiches, zoals bijvoorbeeld België-Italië op 12 juni, beloven nu al een bijzonder interessant voetbalgevecht te worden.

De moeilijke weg naar de finale

Na de poulefase begint het knock-out systeem. De gekwalificeerde landen zullen zich volgens het wedstrijdschema Euro 2016 door de achtste, kwart en halve finale heen moeten slaan. In het speelschema EK 2016 is aangegeven dat de winnaars van de poule eerst zullen spelen tegen een nummer 2 uit een andere poule. Geen enkele misstap is in deze fase van het toernooi nog mogelijk. Alleen de allerbeste landen zullen in deze fase van het toernooi nog actief zijn en er zal op het allerscherpst van de schede worden gestreden om de uiteindelijke finale op 10 juli te bereiken.

De allesbeslissende finale

Het wedstrijdschema Euro 2016 begint in het indrukwekkende stadion van Saint Denis en eindigt ook in de Parijse voorstad op 10 juli. De finale is de absolute ontknoping van een ongetwijfeld enerverend toernooi, waarbij alleen de beste teams tot de eindstrijd door zullen dringen. Lukt het België om een unieke prestatie neer te zetten of is Duitsland in staat zijn rol van absolute topfavoriet waar te maken. Voetbal van het allerhoogste niveau met een garantie voor spektakel.