Vooruitblik op PSV – Atlético

Vanavond ontmoeten PSV en Atlético elkaar in de kwartfinale van de Champions League. PSV en Atlético troffen elkaar twee keer eerder: de Spaanse ploeg won in het seizoen 2008/2009 in de groepsfase van de Champions League beide duels van de Brabanders. In Eindhoven werd het 3-0 en de return in Madrid eindigde in een leeg stadion in 2-1.

In 2015 was Atlético de Spaanse kampioen en werden zij nipt geen kampioen in de Champions League, vanwege de nederlaag tegen Real Madrid, die in de slotfase gelijk wisten te maken en daarmee wonnen.

PSV is de eerste Nederlandse ploeg die door is naar de knock-out fase, waarin zij zich nu bevinden in een ‘zwarte poule’ met tegenstanders als CSKA Moskou, VFL Wolfburg en Manchester United.

Voorspellingen

Atlético doet het goed in de voorspellingen: ze worden gezien als een van de favorieten om te top 4 te bereiken. De verdediging, die het vertrouwen heeft van Simeone, heeft zich bewezen: de laatste 7 wedstrijden slechts 6 doelpunten tegen gekregen, waaronder 3 tegen Celta (Kwartfinale Copa del Rey) en 2 tegen Barcelona.

Echter, PSV is geen makkelijke tegenstander. Hoewel verwacht wordt dat Atlético de Eindhovenaren wel gaat verslaan, is PSV op dreef: 7 van de 8 afgelopen wedstrijden werden gewonnen. PSV speler Guardado is de sterkhouder van PSV, de beste speler die ze terug krijgen na blessure. PSV moet het vanavond echter wel doen zonder aanvoerder en top-scoorder Luuk de Jong, die geschorst werd vanwege een rode kaart.

Voetbal kenner Johan Cruyff heeft al gesuggereerd dat het Eredivisie team fysiek gezien een stevige kluif zal hebben aan Atlético. De 4-4-2 opstelling van vanavond, en het vasthoudende, vechtvoetbal van Atlético, zal zeker een mooie wedstrijd opleveren. “PSV maakt een kans, maar alleen wanneer de Eindhovenaren zich snel weten te herpakken en aanvallend voetbal spelen”.

De spitsen van Atletico

De speler om vanavond in de gaten te houden is Antoine Griezmann. Met 4 goals op zijn naam is deze 24-jarige Fransman Atlético’s topscoorder in the Champions League.

Het is vanavond tevens een belangrijke avond voor Fernando Torres. Hoewel hij al 6 wedstrijden gespeeld heeft, heeft hij nog geen goal gemaakt en zal de 31-jarige er dus alles aan doen om een goal te maken. Dit is tevens het laatste Europese voetbaltoernooi dat Torres zal spelen voor Atlético Madrid.

 

De kansen van PSV

PSV speelt vanavond niet alleen een moeilijke wedstrijd tegen de nummer 2 van Spanje, ze missen ook hun eerste spits op het veld. Het is de eerste wedstrijd van een tweeluik, dus beide ploegen willen koste wat kost niet verliezen.

Hoewel Atlético sterker oogt, schat ik de kansen van PSV goed in, helemaal gezien het doelsaldo van Atlético. PSV zit in een goede flow, zeker in Nederland, en de voorafgaande resultaten in Europe geven het vertrouwen dat PSV vanavond of gelijk speelt of gaat winnen.